Колаж economic.bgПроверих, че за температурното разширение се учи в 5-ти клас,

...
Колаж economic.bgПроверих, че за температурното разширение се учи в 5-ти клас,
Коментари Харесай

Температурите се оказаха виновни за повдигнатата трамвайна настилка на „Графа“

Колаж economic.bg

Проверих, че за температурното уголемение се учи в 5-ти клас, разяснява столичният зам.-кмет Дончо Барбалов

Проблемите с надигната настилка на трамвайното трасе на одеве ремонтираната столична улица „ Граф Игнатиев “ се дължат на температурното уголемение. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова пред публицисти през днешния ден. За казуса сигнализираха от неправителствената организация „ Спаси София “ по-рано денем, написа economic.bg.

По думите на Фандъкова това е обяснението на инженерите, откакто специалисти от кметството са открили нередностите през уикенда.

„ Вече не ме интересуват обясненията и оправданията на който и да било, тъй като на този обект работят големи групи от експерти и най-после не престават да се откриват недостатъци “, разяснява Фандъкова и добави, че Столична община ще наложи 280 хиляди лева санкция на компанията, реализатор на ремонта. По нейни думи това няма да е единствената санкция за некачествения ремонт.

„ Проверих, че за температурното уголемение се учи в 5 клас. Надявам се, че никой от проектанти и реализатори не е бягал от час “, съобщи с подигравка зам.-кмета по превоз Дончо Барбалов. 

Припомняме, че по-рано кметът на София Йорданка Фандъкова при ревизия на ремонта съобщи, че строителят " Джи Пи Груп " ще бъде санкциониран, само че дефектите няма да бъдат ремонтирани, тъй като не пречели на цялостното придвижване. " Улицата няма да се разкопава още веднъж поради няколко изкривено подредени плочки ", разяснява тогава столичният кмет. 

По-късно Столична община наложи санкция от 109 хиляди лева на " Джи Пи Груп " поради неприятно качество и установени проблеми при ремонта. Гаранцията на ремонта на улица " Граф Игнатиев " е 8 години, а той струваше на данъкоплатците над 24 млн. лева без Данък добавена стойност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР